Wij als webwinkelier stellen je graag op de hoogte van onze voorwaarden. Door het akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden van Digital Funeral Professionals, is er een overeenkomst tussen ons en jou als klant tot stand gekomen. Maar voordat je akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden, verzoeken wij je vriendelijk deze voorwaarden aandachtig door te nemen en kennis te nemen van onze werkwijze. Dit kan vervelende situaties voorkomen! Indien je vragen hebt over onze voorwaarden, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. 

Artikel 1 – Webshop 

1.1. Onze webshop is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en draagt haar wettelijke bijdrage af aan de Belastingdienst. Op onze website kun je onderaan, in de footer, ons KvK nummer en BTW nummer vinden. Tevens vind je daar ook onze contactgegevens en bankrekening nummer. 

1.2. Onze webshop is voorzien van een SLL-Certificaat. Dat betekent dat we aan alle wettelijke eisen voldoen met betrekking tot de beveiliging van jouw persoonsgegevens en betaalgegevens. Wij streven naar een voortdurende verbetering van de beveiliging van jouw gegevens. Bij misbruik door hackers zullen wij aangifte doen bij de politie. 

1.3. Wij verstrekken jouw persoonsgegevens nooit aan derden. Indien wij jouw persoonsgegevens aan derden verstrekken, zullen wij altijd vooraf toestemming aan u vragen. 

1.4. Sinds 5 juni 2012 is onze webshop verplicht om vooraf toestemming aan je te vragen betreffende cookies. Je leest hier meer over in onze Cookie Policy. 

1.5. Wij zijn verplicht om bij mogelijke verdenking van misbruik of fraude, aangifte te doen bij de politie. 

1.6. De webshop heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten, om zich in te dekken tegen eventueel onterechte aansprakelijkheid die er wordt geclaimd door een klant. 

1.7. Wij streven ernaar om jou te allen tijde van een uitstekende service te voorzien. Wanneer je twijfels hebt over de aankoop van een product, staan onze medewerkers je graag te woord. 

1.8. Je kunt je inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief. Je wordt dan periodiek op de hoogte gehouden van onze aanbiedingen.

 

Artikel 2 – Bedenktijd 

2.1. Je hebt 14 dagen bedenktijd na de aankoop van een bepaald product. Mocht je binnen deze termijn ontevreden zijn over de aankoop, dan kun je het product aan ons retourneren, zonder dat je het product zelf hoeft te betalen. Je betaalt alleen de verzendkosten voor het retourneren van het desbetreffende product. Indien je al een betaling hebt gedaan, ontvangt je een creditfactuur en wordt het door jou betaalde bedrag op je rekeningnummer teruggestort. Deze bedenktijd geldt niet voor maatwerk diensten en producten, welke altijd als zodanig vermeld worden in de webshop. 

2.2. Producten die aan ons geretourneerd worden, dienen voorzien te zijn van de originele verpakking. 2.3. Er zijn een aantal producten die niet aan ons geretourneerd kunnen worden. Producten die niet aan ons geretourneerd kunnen worden binnen 14 dagen zijn maatwerk producten en diensten die je hebt geboekt en die zijn altijd als zodanig vermeld in de webshop. Hiervoor kunnen wij helaas geen geld restitueren, of de aankoop ongedaan maken.

 

Artikel 3 – De overeenkomst 

3.1. De overeenkomst tussen de webwinkel en klant is definitief wanneer de klant heeft aangegeven akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en hij de webwinkel heeft gemachtigd het geld van zijn rekening af te schrijven, wanneer de klant een betaling heeft voldaan via iDEAL, CreditCard, ApplePay of Paypal, of wanneer een factuur achteraf verzonden is aan de klant. Nadat de bedenktermijn van 14 dagen is verstreken en de betaling is ontvangen door de webwinkel, is de klant eigenaar geworden van het betreffende product. 

3.2. De overeenkomst is elektronisch tot stand gekomen, door middel van het invullen van de benodigde velden en het akkoord gaan met de algemene voorwaarden. 

3.3. Je bent als klant verplicht jouw betalingsverplichting aan de webwinkel na te komen. Indien je niet binnen de gestelde termijn betaalt, ontvangt je van ons een herinnering. Heb je na 14 dagen nog steeds niet betaald, dan worden er kosten in rekening gebracht. Mocht je na verschillende aanmaningen de verschuldigde vordering nog steeds niet voldaan hebben, dan zullen wij de incasso uit handen geven aan een incassobureau. 

3.4. Nadat je tot aankoop bent over gegaan, ontvangt je van ons een schriftelijke bevestiging per e-mail van jouw aankoop. Daarin staat het product dat je hebt gekocht, wat het jou kost en waar je met eventuele klachten en opmerkingen terecht kunt. 

3.5. Wij zijn aan jou verplicht het product of artikel binnen 30 dagen aan te leveren. Mocht door onvoorziene omstandigheden het artikel niet binnen deze periode leverbaar zijn, dan zullen wij jou daarvan schriftelijk op de hoogte brengen. Na het verstrijken van deze 30 dagen krijg je van ons het eventueel al betaalde aankoopbedrag terug. Dit kan nooit meer zijn dan 50 procent van het totale aankoopbedrag. Heb je echter van tevoren aangegeven dat een vervangend artikel ook een optie is, dan zullen wij je een vervangend product of artikel leveren, dat zoveel mogelijk aan jouw wensen voldoet. Uiteraard kun je van tevoren aangeven dat je dat niet wilt. 

3.6. De levering van producten in het buitenland kan langer duren dan een levering in Nederland. De kosten die voor een verzending naar een adres in het buitenland in rekening worden gebracht, zijn voor jou zichtbaar wanneer je tot de aankoop van het product overgaat.

 

Artikel 4 – De prijs

4.1. De prijzen die op onze webshop staan vermeld, zijn altijd inclusief BTW. De kosten die betaald moeten worden voor het verzenden van het product, worden zichtbaar wanneer je het product hebt toegevoegd aan jouw winkelwagen. 

4.2. Wanneer je ons machtigt om automatisch een bedrag van jouw rekeningnummer af te schrijven, ben je verplicht ons een juist rekeningnummer door te geven. Misbruik of fraude wordt bestraft en gemeld bij de instanties die daarvan op de hoogte moeten zijn. Daarnaast wordt er aangifte gedaan bij de politie. 

4.3. De prijs die bij het product op de website wordt vermeld, kan niet wijzigen tijdens jouw aankoop. Je betaalt het bedrag dat zichtbaar is bij het product en wat tevens aan jou bevestigd wordt, indien je elektronisch akkoord gaat met de aankoop. Daarin wordt de aankoopprijs opnieuw vermeld. 

4.4. Wanneer je een product koopt tijdens een periode waarin geen actie geldt, kom je achteraf ook niet in aanmerking voor korting.

 

Artikel 5 – Klachten en garantie 

5.1. Klachten over de levering dienen in eerste instantie telefonisch aan ons gemeld te worden. Onze medewerkers staan jou graag te woord. Wij zullen dan met de desbetreffende bezorger contact opnemen betreffende de levering van het product. Uiteraard doen onze bezorgers hun uiterste best om het product onbeschadigd bij jou thuis af te leveren. 

5.2. Klachten over het product of de service zelf, dienen schriftelijk aan ons gemeld te worden. Deze kunnen niet door ons persoonlijk beantwoord worden. Beschrijf jouw klacht zo specifiek mogelijk. Wij zullen voor jou contact opnemen met onze specialist of leverancier en zullen hierin voor jou bemiddelen als tussenpersoon. Indien het binnen onze mogelijkheden ligt zullen wij het probleem zelf voor jou oplossen. 

5.3. Klachten worden doorgaans binnen 14 dagen door ons afgehandeld. De afhandeling van een klacht gebeurt altijd schriftelijk. Nadat een klacht is afgewikkeld, ontvang je van ons achteraf een enquête met betrekking tot de klachtafwikkeling. Wij verzoeken jou vriendelijk deze in te vullen en aan ons terug te sturen. Wij willen jou te allen tijde van een uitstekende service voorzien. 

5.4. Op elk product dat wij aan jou leveren, is een garantie van toepassing. Hoe lang deze garantie duurt, is geheel afhankelijk van het product. Op de meeste producten is een garantie van één jaar van toepassing. Mocht dit afwijkend zijn, dan kunt je dit lezen in de schriftelijke bevestiging die je van ons krijgt aangeleverd bij het product dat je hebt gekocht, en op de factuur die je per e-mail krijgt toegestuurd. Op verbruiks- en gebruiksproducten zoals kunnen wij slechts een beperkte garantie bieden. Indien je bij één van onze artikelen een gebrek of defect ontdekt, verzoeken wij jou binnen 48 uur na levering hier melding van te doen bij ons. 

5.5. Wanneer het product binnen de garantieperiode kapot gaat, zullen wij het volledige aankoopbedrag aan jou vergoeden. Dat geldt echter niet wanneer er sprake is van opzet of bewuste beschadiging. Tevens verzoeken wij jou vriendelijk contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij, indien de schade plaatsvindt na de garantietermijn. Mogelijk is deze te claimen op de inboedelverzekering. Voor beide situaties geldt dat er zonder een aankoopbon niet terugbetaald kan worden. Na het vervallen van de garantietermijn, komt ook de nieuwwaarde te vervallen bij mogelijke uitkering van een schade. Er wordt dan uitgekeerd op basis van dagwaarde. Indien je akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden Webwinkel, verzoeken wij je vriendelijk het vakje aan te vinken. Zonder het vakje aan te vinken, kan er geen overeenkomst tot stand komen. Uiteraard hopen wij van harte dat wij aan jouw verwachting voldoen met je aankoop! Indien je nog vragen hebt, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.