Waarom dat zo belangrijk is

Meerdere redenen
Vaak krijgen wij na presentaties en gastlessen over de digitale erfenis (en wat er allemaal aan apparatuur overblijft) de vraag hoe je nou het best gegevens kunt verwijderen en oude of defecte hardware moet vernietigen zodat er ook écht geen (persoons)gegevens meer vanaf te halen zijn.
Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor datavernietiging maar de belangrijkste is wel het voorkomen van identiteitsfraude, ook na overlijden. Zo wil je er zeker van zijn dat oude of defecte apparatuur zoals een computer, laptop, telefoon, harde schijf, USB-stick, geheugenkaartjes en misschien zelfs nog wel CD-roms en diskette’s in verkeerde handen komen.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Daarnaast is het met de komst van de AVG in 2018 zo dat jij als ondernemer aansprakelijk kan worden gesteld. Als jij hardware zoals hierboven genoemd, weggooit, weggeeft, schenkt of overdraagt, ben jij er voor verantwoordelijk dat er geen persoonsgegevens meer op te vinden zijn.

Digitale Voorzorg
Wist je dat steeds meer mensen met Digitale Voorzorg al hebben vastgelegd dat er na een overlijden helemaal geen gebruik meer mag worden gemaakt van zijn of haar apparatuur en dat dit zo snel mogelijk, gecertificeerd moet worden vernietigd?

Door professionals
Windows 10 opnieuw installeren, het formatteren van de harde schijf of alles ‘even wissen’ van de telefoon is helaas echt niet voldoende. Je kunt uiteraard zelf gegevensdragers vernietigen door ze uit elkaar te halen en er met een hamer op te gaan slaan. Er is ook speciale software waarmee je geheel of gedeeltelijk de originele data met een (willekeurige) reeks tekens overschrijft. Maar hoe zeker ben je van deze methodes?

Gecertificeerd vernietigen.

Hergebruik & schenken
Als jij beschikt over (defecte) apparatuur die je niet meer kan of wil gebruiken, is het toch zonde om dat zomaar weg te gooien. Veel onderdelen en materialen zijn door meerdere partijen nog te gebruiken of kunnen een tweede leven krijgen in een leer/werktraject.
Je kunt de apparatuur afgeven bij ons of toezenden. Vervolgens zorgen wij er met specialistische apparatuur voor dat (persoons)gegevens niet meer beschikbaar zijn. Wat overblijft zullen wij hergebruiken of schenken aan een goed doel of instantie.

CA+ gecertificeerde hardwarevernietiging
Maar als je echt zeker wil weten dat er met geen mogelijkheid meer iets met vertrouwelijke (bedrijfs)data kan gebeuren, dan kun je de apparatuur door ons CA+ gecertificeerd laten vernietigen.
Van een USB-stick tot laptop en van een harde schijf tot volledig computernetwerk wordt deze apparatuur in een gesloten loods, voorzien van camerabewaking, in een schredder vernietigd. Alle reststoffen worden indien mogelijk voor 100% ingezet als secundaire grondstof.

Bekijk hier het vernietigen van een harde schijf in de shredder

CA+ is hét keurmerk in Nederland conform voorgeschreven voorzieningen en veiligheidsprocedures van de Certificeringsregeling Archief en Datavernietiging en DINNorm 66399 vernietigingsklasse DIN H-5.

 

Hergebruik & schenken

zonder persoonsgegevens
0 Zelf verzenden of brengen
  • Hergebruik materialen
  • Verwijderen persoonsgegevens
  • Wij schenken aan maatschappelijke organisaties
sociaal

Vernietigen

inclusief certificaat
59 excl. partnerkorting*
  • Conform AVG
  • 100% zekerheid
  • CA+ certificering
Veilig