Dacty-Art

Vingerafdruk ná begrafenis of crematie

Het is niet zo ingewikkeld om een vingerafdruk af te nemen van een overledene om te gebruiken als herinnering. Het wordt lastiger als daar niet tijdig aan werd gedacht, geen geschikte apparatuur voorhanden bleek of dit niet (meer) kon worden uitgevoerd. Veel voorkomende oorzaken zijn dan dat vingers niet meer bereikbaar bleken door een ongeluk, brand, medische toestand of ontbinding.

Dactyloscopisch onderzoek op locatie

Onder de naam Dacty-Art bieden wij de mogelijkheid om de vingerafdruk van een overledene in die gevallen alsnog veilig te stellen.
Tijdens een intakegesprek bekijken wij samen met de nabestaanden de mogelijkheden om op een aangewezen locatie en vanaf voorwerpen, vingerafdrukken van de overledene aan te treffen. 

Reconstructie van afdruk naar lijnenpatroon

De vingerafdrukken, waarbij de zogenaamde patronen en typica van papillairlijnen voldoende zichtbaar zijn, worden met forensische technieken veiliggesteld, geïsoleerd en omgezet in een digitaal bestand. De kwaliteit hiervan is veelal ook geschikt voor nader forensisch onderzoek of vergelijking.

Gravure op sierraad van dubbele vingerafdruk in de vorm van hartje.

Het uiteindelijke bestand wordt handmatig gecontroleerd en is daarna geschikt om te laten graveren in een sieraad of kan worden toegepast in een tekening, kunstvoorwerp, tatoeage of welke herinnering dan ook.
Bekijk hier een klantervaring met Dacty-Art.